Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı veya bilinen ismiyle KOSGEB, yeni girişimcileri ve işini büyütmek isteyenleri desteklemek için kurulmuştur. 1990 yılında kurulan KOSGEB, başta faizsiz kredi ve hibe olmak üzere çeşitli projelerle işletmeleri desteklemektedir. Ancak her esnaf, girişimci veya işletmeci KOSGEB kredilerinden faydalanamıyor. KOSGEB çağrı merkezi numarası 444 1 567 ile destek kapsamları, mevcut başvuru, başvuru şartları vb. konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda yine KOSGEB kredileri, kurslar ve hibe şartları hakkında da KOSGEB çağrı merkezi ile görüşebilirsiniz.
KOSGEB işletmelerin büyüklüğüne göre farklı destekler sunuyor. Maddi destek ve teşviklerin yanı sıra ‘girişimcilik eğitimi’ de ilgili kişilere uzaktan eğitim yoluyla veriliyor. İçeriğimizin devamında KOSGEB iletişim kanalları ve KOSGEB ile ilgili en önemli detayları inceleyebilirsiniz.
İçerik
Telefon Numarası | 444 1 567 |
Çalışma Saatleri | Pazartesi – Cumartesi 08:30 – 17:30 |
Direkt Bağlanma | Çağrı merkezini aradıktan sonra operatör yardımıyla direkt bağlanabilirsiniz. |
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) hakkında merak edilen soruları sizin için yanıtladık! Aşağıdaki soruları inceleyerek KOSGEB hakkında en önemli bilgilere sahip olabilirsiniz. Yorumlarda KOSGEB ile ilgili görüş ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın!
KOSGEB, küçük ve orta işletmelere sermaye yardımı yapmaktadır. İşletmelerin ekonomide etkin bir hale gelmesi, masraflarını karşılaması, yeni makine, alet vb. alması veya işlerini büyütmesi için faizsiz kredi veya hibe desteği verilir. KOSGEB hizmetlerine T.C. vatandaşı 18 yaş ve üzeri kişiler başvuru yapabilir.
KOSGEB tarafından sunulan hizmetlerden yararlanmak için KOSGEB başvuru şartları karşılanmalıdır. Başvuru şartları:
KOSGEB, üçüncü dereceye kadar akrabaların işletmelerin devralınması halinde destek vermiyor. Buraya tıklayarak ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
KOSGEB, imalat/üretim, maden ve taş ocakçılığı, toptan ve perakende ticaret, inşaat, bilgi ve iletişim, lojistik ve depolama, mesleki ve bilimsel faaliyetler, idari ve destek hizmetleri, finans ve sigorta faaliyetleri, kültür, sanat ve eğlence faaliyetleri, eğitim vb. sektörlerde destek sağlamaktadır. Özellikle üretim ve imalat ya da ticaret sektörlerinde KOSGEB hizmetlerinden faydalanmak mümkündür. KOSGEB desteklenen sektörler ve meslek gruplarının tamamını incelemek için tıklayın.